Hakomi Norway

Hakomi Education Network

OFTE SPURTE SPØRSMÅL

Finner du ikke svar her? Send oss gjerne en mail.

HVA ER FORSKJELLEN MELLOM HAKOMI-INSTITUTTET OG HAKOMI EDUCATION NETWORK?

Søker man opp Hakomi på nett vil man finne sider der det står "Hakomi institute" og "Hakomi Education Network". De har begge logoer med en trane, men logoen til HEN har blå(lilla) og grønn bakgrunn. Hakomi Norway tilhører Hakomi Education Network (HEN). HEN underviser i "The refined hakomi method". Ron Kurtz startet HEN på  90-tallet, etter å vært med å starte hakomi-instituttet på 70-tallet. Ron beskriver forskjellen slik: 

“The original version that began with me continues to be the root of all versions.  Using mindfulness and experiments is still essential to all versions.  The differences now are in the content of the trainings and the style of teaching.  I have dropped a lot of material that I thought was no longer necessary.  I no longer teach the method solely as  psychotherapy. I emphasize learning the skills through experience, practice and feedback, rather than formal lectures. My teaching is characterized by demonstration and experiential exercises.”("The Hakomi Way", 2018, s.9). 

Les mer om utviklingen til "The Refined hakomi method" her, og lær mer om Hakomi Education Network her.

FINNES DET NOEN HAKOMI-PRACTITIONERE (TERAPEUTER) I NORGE?

Foreløpig finnes det ingen hakomi-practitionere (terapeuter) Norge. Alle våre kurs-instruktører kommer fra utlandet (Tyskland, England, Canada…). Men det er mulig å bli med som klient på terapi-sirkler som avholdes et par ganger i halvåret. Det blir nok noen hakomi-practitionere i Norge i nær framtid!

HVORDAN BLIR MAN HAKOMI-PRACTITIONER?

For å kunne bli hakomi-practitioner må man først ha minst 45 treningsdager. Disse treningsdagene kan man gjøre gjennom workshopene til Hakomi Norway eller gjennom kurs andre steder i verden, eksempelvis Bilbao i Spania. Se den internasjonale nettsiden for oversikt over kurs. Etter de grunnleggende treningsdagene tar man fordypningskurs og begynner etter hvert med praksis. Dersom du er interessert i å bli Hakomi-practitioner kan du også snakke med kurslederne på en av workshopene for å få vite mer.

HVORFOR KALLES EN TERAPEUT SOM BRUKER HAKOMI-METODEN FOR EN PRACTITIONER?

Ron Kurtz beskriver Hakomi som mindfullness-basert, assistert selvstudie. Altså man er med på fasilitere en prosess der klienten skal kunne forstå og hele seg selv. Prinsippet om ikke-vold er altså sentralt her. 

HVORDAN MELDER JEG MEG PÅ/BETALER FOR EN WORKSHOP?

All påmelding hos Hakomi Norway gjøres gjennom påmeldingssystemet vårt. Du melder deg på gjennom skjema som du finner under workshops/terapi-fanen, under “Tickets” på facebook-eventet, eller i nyhetsbrevet. Det er viktig at du skriver inn i alle de obligatoriske feltene . Før du får tilsendt faktura, må vi godkjenne påmeldingen din i systemet. Du vil da få fakturaen senest innen 2-3 dager. Husk og les kjøpsbetingelsene våre før du registrerer deg. Registrering er bindene. 

JEG VIL/KAN IKKE VÆRE MED PÅ HELE WORKSHOPEN. HVORDAN GJØR JEG SÅ MED PÅMELDING/BETALING?

I påmeldingsskjemaet markerer du først NEI under "Kommer du alle dagene?", og deretter marker hvilken/hvilke dager du kommer. Slik vet vi eksakt hvilken/hvilke dag/dager du kommer, og du får riktig pris på fakturaen. Dersom du er helt ny til Hakomi og vil bare komme én dag, må du komme den første dagen. 

KAN JEG BETALE EN WORKSHOP MED VIPPS?

Ja, det kan du. Vi tar helst betalinger gjennom Vipps-faktura, men vi kan ta betalinger for maks 300 NOK gjennom Vipps-nummer (vipps-nummer tar 1,75% av hele summen, ikke en liten avgift per betaling, uansett størrelse på summen). For å betale med Vipps-faktura krysser du av "Ja, gjerne" når du blir spurt om dette i påmeldingsskjemaet. Det er også viktig at "Betalingsvalg" under "Profil" ser slik ut som bildet under. Og at du er registrert med både bankkonto og kort (ikke bare kort). Tilsendt faktura vil du finne under "Betalinger" (til venstre for "Profil")

HAR DERE RABATT FOR STUDENTER/ARBEIDSLEDIGE?

Hakomi Norway har foreløpig ikke rabatt for arbeidsledige, studenter eller andre som er i en dårlig økonomisk situasjon. Vi har en kontinuerlig diskusjon om hvordan vi kan være tilgjengelig for flest mulig folk, men per dags dato har vi ikke mulighet for rabatter, da vi er en liten forening som henter instruktører fra utlandet. Men dersom du passer å melde deg på tidlig, så kan du få early-bird pris (ca. 10% avslag). 

JEG HAR SKREVET FEIL I PÅMELDINGSSKJEMAET (E-POSTADRESSE, ANTALL DAGER ETC.). HVORDAN ENDRER JEG DETTE?

Bare send oss en mail og informer oss om dette. Har du allerede mottatt faktura med feil pris, så kansellerer vi den, og du får ny faktura. 

JEG SKREV INN EN RABATTKODE, MEN HAR IKKE FÅTT RABATT PÅ FAKTURAEN?

Ikke stress. Send oss en mail, så ordner vi opp. Skulle det være slik at en kampanje er slutt eller kampanjeplassene er fulle, så vil du få beskjed fra oss før du får faktura. 

HVA SKJER OM JEG BLIR SYK RETT FØR ELLER UNDER WORKSHOPEN? 

Les om dette på del 5  i våres kjøpsbetingelser (Terms and conditions).

BLIR DET HOLDT HAKOMI-TRENINGER I SVERIGE OG DANMARK?

Foreløpig er Norge det eneste landet i Skandinavia som arrangerer workshops i hakomi. Men i nær fremtid vil det bli holdt en workshop i Göteborg, og Hakomi Sweden er under utvikling. Er du interessert i å høre mer om hakomi i Sverige, ta kontakt med oss, så gir vi deg kontaktinfo.